Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

söndag 29 mars 2015

Retrieverboken - för alla

Regnet sipprar ner längs fönstren. Tänkte att vi skulle spåra idag, den lilla labradoren och jag. Tror att jag avvaktar vädrets förlopp ytterligare ett par timmar. Under den tiden fortsätter jag istället att skriva på retrieverboken.

Jag tycker i grunden inte om klassificeringen eftersom det är en träning som skulle passa många hundar, inte sällskapshunden minst. Retrieverträning handlar om att lära hunden att samarbeta på avstånd och vilken hundägare skulle tacka nej till det? Så mycket roligare träningen skulle kunna bli om vi kunde göra mer med våra hundar än enbart inkallnings- eller stannaträning. I morse till exempel, gick jag en (alltför) kort tur med hundarna. Kineserna är nämligen inte alltför förtjusta i regn medan Zakk är helt oberörd.

Jag bor precis nedanför den östra sidan av Observatorielunden som skulle betecknas som svart backe i slalomsammanhang. Den lämpar sig bra för en labrador som behöver fysträna. I morse skickade jag Zakk på skrå upp till kullens topp. Ett avstånd på cirka 80 - 100 meter. Jag hade själv inte velat göra om samma bravad men Zakk såg ytterst nöjd ut efter att jag stoppat honom på toppen och därefter kallat tillbaka honom.  Det är en lek som både jag och Zakk uppskattar. Spring till en punkt som jag tittar på. Till nytta, aktivering och för tävling.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com