Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

söndag 12 maj 2013

- Det känns så lyxigt att vara deltagare!
Det visade sig att det var allt annat än lyx när jag och en gäng glada valpköpare, alla med hundar från Stenbury träffades straxt väster om Norrtälje för att under en helg umgås och träna apportering tillsammans med Monica Lindström och Lisa Falck.


Det första som åkte väck var våra armar på markeringarna. "Ställ er i riktning mot den kastade dummien. Lär hundarna att ta ansvar, det utvecklar deras kunskap, sa Lisa och log åt våra undrande miner. - Inte ens på den andra appporten frågade någon försynt. - Låt hunden ta ansvar, det växer den av.

" Använd hunden att leta med", sa Lisa och menade att när vi inte vet var fågeln eller dummien finns ska vi kunna flytta runt hunden till olika platser med dirigering för att den sedan ska söka på den plats där vi blåst en stoppsignal. Jag gillade uttrycket!

Lisa berättade att hon tävlar med sig själv när hon skickar hunden på en dirigering. Hur många signaler tar det innan appporten är bärgad. " Tre signaler, sedan ska apporten vara inne".

Lisa hade kluriga övningar som vi skulle lösa, inte helt enkla och självförtroendet var kanske inte på topp igår eftermiddag men det var nyttigt, lärorikt och gav mig en spark i rumpan att vara ännu noggrannare. Nolltolerans var något Lisa återkom till. Det handlade inte om att bråka med hunden utan helt enkelt vara väldigt konsekvent. Går hunden fel på ett dirigeringstecken ska den tillbaka varifrån den skickades. Börja om från början......:-)

Det var kul, tänkvärt, lärorikt och framför allt väldigt trevligt. Hundarna har haft en buskul helg och Zakk sover helt utslagen på mattan.


Lisa Falck in action

Elliot, den yngsta deltagaren.
Anki, Sun och Macke väntar...


Zakk hittade en bra utsiktsplats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com