Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

onsdag 24 april 2013

Hunden, på väg att bli en burfågel?


Jag åt lunch med en god vän idag på en av Stockholms trevligare krogar. Zakk var som vanligt med och låg invid mina fötter. Samtalet rörde sig fram och tillbaka, för att efter en stund cirkla runt det i våra ögon alltmer utbredda användandet av burar.Det finns naturligtvis situationer då det är berättigat med en kortare tids burförvaring, men i mina ögon väcker det frågan, vad är det vi har missat om våra hundar inte kan koppla av när det händer saker runt omkring den?

Det är roligare och lättare att göra aktiviteter tillsammans med sin hund. Vi går promenader och aktiverar våra hundar på olika sätt. Kanske går vi ut för att hunden ska rasa av sig tillsammans med andra hundar? Vila tillsamman kan vi ju göra i soffan framför tv,n, eller hur?

Djur är utlämnade till vårt godtycke. Det är vår skyldighet att ta ut en etisk kompassriktning när vi lever tillsammans, och än hellre tävlar med djur. Vad är din?
3 kommentarer:

kicki sa...

Kloka tankar! Ett annat problem som iaf jag själv upplever är att hundfolk som bara umgås med andra i samma sport eller ras ofta påverkar varandra att tycka likadant, och det är ju inte alltid bra tankar. De som enbart vistas kring hundar som har svårt att andas kan ju t.ex. många gånger tycka att det "inte är så farligt". Själv sysslar jag med draghundar och där finns en massa tokigheter i vissa kretsar. En del försvarar t.ex. brukandet av "hund på kätting", dvs. att hunden bor bunden vid sin koja och inte ens har ytan i en hundgård att bruka (vilket tack och lov inte är lagligt i Sverige längre). Samma blir det förstås lätt med burar, om det blir vanligt i vissa kretsar så blir det lätt "normaliserat". Vi människor har verkligen en otäck förmåga att "vänja" oss vid det mesta.

Anonym sa...

Vi rationaliserar ofta våra beslut, bäst för hunden, det fungerar bra osv, ibland är fet helt rätt, ibland fattat vi tvivelaktiga beslut där våra behov går först.

Anonym sa...

Vi har burar till alla våra hundar (5 st). Burdörrarna står öppna jämt men dom väljer ändå att gå in i varsin bur när vi är hemma. Vi har alltid massor av tuggben till hundarna och det verkar som om dom tycker det är bra att ta sitt ben och lägga sig i buren för den blir man inte störd i. Valet är deras och dom väljer buren.

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com