Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

måndag 9 juli 2012

Semester
Detta efterlängtade ord. För min del innebär det att jag vägrar flytta mig ur Stockholms län. Missförstå mig inte. Jag älskar mitt arbete men det blir många resor sittandes på tåg, bil eller flyg.

Igår gav jag bort mina biljetter till en konsert med Malena Ernman i Dalhalla. Jag vägrar att flytta på mig under min semester. Så, hur fördriver jag dagarna? Jag tränar Zakk, mig själv, läser en en god bok. Med bok och hund i hand strosar jag runt i stan som är märkligt tom på sina invånare. Desto fler är turisterna, vilket gör att jag känner mig som turist i min egen stad.

Som barn tillbringade jag en del somrar i norra Italien. Mamma slängde in oss barn i bilen och körde sedan genom Europa där vi hyrde en våning i en liten by ovanför Lago di Garda. Efter sol och bad i Gardasjön avslutade vi dagen med glass på en restaurang i den lilla byn San Felice.
Vi gick ofta dit ungefär vid samma tid som ”Damen med hunden”. Damen med hunden beställde alltid in två rätter, en till sig själv och en till sin hund. De hade en ordlös kontakt med varandra och jag minns att jag var väldigt fascinerad över den ordlösa kommunikationen och förtroendet mellan varandra. Efter maten torkade Damen sin fyrbente vän om nosen med sin servett, betalade, reste sig och gick.

Idag ser jag mig själv i ”Damen med hunden”. Som i fredags morse efter ett chiropraktorbesök tidigt på morgonen. Efter besöket fortsatte jag in till stan, parkerade bilen bakom Nationalmuseet för att med hund, morgontidning och bok traska iväg till Grand Hotel för en sen frukost bestående av två croissant, latte och juice. Under två timmar hann jag läsa tidningen, dricka kaffe, mumsa på croissant medan Zakk allt som oftast gladde många turistande besökare med sin vänliga och lugna uppenbarelse.

Tack, Damen med hunden för den inspiration du omedvetet gav mig.

5 kommentarer:

Ditte sa...

Mysigt med damer med hundar :)
Och så skönt med semester!
Fortsätt njuta. Soliga hälsningar från Ditte och Abby

Anna - med hund i hälarna sa...

Visst är det underbart att göra ingenting. Och sen göra lite till ingenting, när andan och inspirationen faller på!
Önskar dig en skön semester!

Anita Weinius sa...

Härligt...Du missade inget viktigt i Dalhalla! Kram

Anonym sa...

Helt underbart med minnenena!!! den damen var nog en fòregàngare till dig...med sin kànsla fòr sin 4-bente vàn och bàstis...bara det att hon torkade av hans nos med sin servett!!! Trevlig stàlle att sitta pà fòr tvà vànner... skònt att du likasà kunde avnjuta frukost pà
Grand med Zakk som sàllskap. Nu undrar jag bara , fick han ocksà croissant? Jag ônskar er mànga sàdana hàrliga stunder/dagar. F.ò. àr ju Grand en perfekt omgivning fòr damer med hund. Hàlsningar Mumlan

Anonym sa...

Ha en skön semester! Här jobbas det några veckor till men nu kommer hundvakterna hem så min stress över hur ämligt Z har det när jag jobbar kan läggas till handlingarna. Kram ET

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com