Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

onsdag 29 februari 2012

I jakt på ny bil

Ni som följt mig på Facebook vet att jag de senaste dagarna terroriserat alla bilhandlare som säljer bilar med hög markfrigång och fyrhjulsdrift. Rekordet sattes nog idag på Volvo när jag och den suveräne säljaren i två timamr räknade upp och ned på en XC 60, dock med framhjulsdrift.


Hittills har jag provkört BMW X1 som var en trist upplevelse i förhållande till att det är just en BMW, Subaru Outback provade jag på nytt och det klickade inte denna gång heller. Däremot provade jag Subarú XV som kommer ut i handeln nästa vecka. Klockren!! Jag kom på mig själv med att sitta och le när jag körde. Direkt, ligger som ett lim på vägen. Bageutrymmet däremot, är fullkomligt hopplöst. Den fugnerar möjligen bra som undulatbur. När jag stängde den sluttande bakluckan satt den annars mycket kavate Zakk med en förvånad, för att inte säga indignerad uppsyn. Ska jag......???

Andra bilar jag hunnit med att köra under dessa tre dagar är RAV4 som är helt ok men rätt bullrig och med mycket vindsus i farter över 100 km, Ford Kuga som jag tyckte var tråkig. Den kändes gammal i körupplevelsen. Nu återstår Fiat Freemont och XC 60 att köra. Samtidigt.......kan jag bara hitta en vettig lösning på problemet med bageutrymmet på subarun, låter jag leendet bestämma. Norrmännen tar ju alltid bort baksätet eftersom bilen då klassas som lätt lastbil och hamnar i en lägre skatteklass.
Med tanke på att baksätet enbart används som förvaring, skulle jag lika gärna kunna lyfta bort baksätet och bygga om bilen. Då skulle jag få plats med en ordentlig hundbur och utrymme för träningssaker.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kanske är tjatig. Prova Audi Allroad quatro. Högre markfrigång än vanlig Audi,4 hjulsdrift och helt ok utrymme för hund. Finns som bensin och diesel.
Helt super att köra. Jag testade också mercedes GLK ( tror jag det var) typ en jeepaktig mrca. Helt suverän men ngt tung om man ska dra husvagn och har B körkort. Man måste prova allt, eller hur. Maj

Anonym sa...

och en passat? en toyota corolla? mazda kommer med en ny snart..som tycks ha allt du vill ha, hàlsar
mumlan

Anonym sa...

Subaru Forester - oslagbar. Som ett strykjärn på vägen oavsett väglag. Även om det är 20 cm snömodd och alla andra ligger och kör 40km/h är det inga problem för en forester att ligga i 160km/h :) Otroligt säker bil och hög markfrigång, är supernöjd med min från 2010!
Åke

Anonym sa...

Glömde skriva, jag har en mim variocage XL i min forester så hundarna har gott om plats.
Åke

Anonym sa...

Det finns Nissan Qashiqai+2, Nissan X-trail, och Honda CRV några som finns i 4x4 i alla fall.
/ Veronica

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com