Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

tisdag 21 juni 2011

Sommar, sommar, sommarEfter en hektisk vår ligger sommar och semester på lut. Kanske ska jag ta mig tid att lyssna på sommarpratarna den här sommaren. Det blir en annorlunda Midsommar i år för den ska firas med att gå kurs för en engelsman vid namn Guy Bennet. Jag hoppas och tror att det blir en lärorik och spännande kurs.


Mina intentioner och uppsatta mål inför sommaren revs ned med dunder och brak. Jag hade helt enkelt inte tiden att träna Zakk som jag ville. Jag hade hoppats att han skulle ha fått sina två ettor i öppen klass och att han skulle vara uppflyttad till elit spår, men det går inte alltid som man vill :-). Det får bli ett mål under hösten istället.
Jag har inte hunnit blogga så mycket men Kongsvingerresan var intressant och som vanligt med trevliga och intresserade deltagare.
Jag kom hem i torsdags, och for vidare till Sanna Hallgren, och kurs i dagarna tre. Trevligt, kul, gott och med intresserade och kunniga kursare.

Tvångshångel
Överlag så är det idag tyvärr ganska ovanligt att vi använder social kontakt som belöning. Synd, eftersom det ofta ger stora effekter på relationen. " Min hund vill inte att jag tar på honom/henne", är en relativt vanlig kommentar. Tvångshångel, säger jag!
Ofta är orsaken att hunden inte vant sig vid att vi tar i honom/henne i arbetssituationer. Lägg ut en godis framför hunden som han/hon inte får ta. Massera, småprata och belöna när hunden lyssnar på dig och sitter stilla. Stanna upp på promenaden för en kelstund. Du har igen det i träningen, jag lovar!
Var noga med att du avbryter kelstunden- inte hunden. Det behövs ingen överdriven ögonkontakt, låt stunden vara vilsam för er båda.

4 kommentarer:

Susanne sa...

Tror jag stenhårt på - tvångshångel alltså. Bra att du tar upp det.
Bag Ladyn

Anonym sa...

Du är fantastiskt på att se delar och helhet i ekipage, prioritera och förmedla det på ett rakt och tydligt sätt. Dina råd ger eftertanke och stor inspiration./Sun

Anonym sa...

Vi kämpar fortfarande - efter 7 år - W vill hellre ha bollen ;-) Hon är svår att övertyga............! Efter din braiga clinic så har jag tvångshånglat med henne massor innan hon får bollen, den kommer först då hon slappnar av och åtminstone fejkar lugn.............
Hälsningar
Sassa o Wisca

Anonym sa...

Kloka ord:) Tyvärr så slösar vi ofta det bästa belöningen på saker som hunden redan kan och gör per auto. Som att vara söt:)
Mvh Sanella med en bortskämd york

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com