Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

fredag 18 mars 2011

Konsten att vara snäll!Jag har bloggat om ämnet tidigare, men det har ni säkert glömt vid det här laget :-). Jag reser som bekant en hel del, mest i Sverige men även till andra länder. Relationen till  våra hundar och träningsmetoder ventileras ofta i någon form under en kurs. T.ex, - Jag är snäll för jag arbetar med klicker!
Det som däremot sällan ventileras är hundens mest basala behov. Jag tänker framför allt på motionens betydelse för att hunden ska må bra. Hundar presterar dessutom bättre om de är i god kondition.

Ibland ser jag skrämmande exempel på hundar som är dåligt musklade och i många fall även lönnfeta. Vi kan prata oss blåa om "rätt och fel" metoder, hur vi skapar trygghet eller vad som menas med "bra ledarskap".
Men, det gör mig bedrövad när jag ser hundar som inte får sina grundläggande behov av daglig motion tillfredsställda.Det är inte att vara snäll!!

 Maslows behovspyramid

4 kommentarer:

Kicki Sundelin sa...

Maslow har skapat en av de teorier som jag tycker är mest användbar. Även på människor och i många olika situationer - inte minst lärande. Pratar gärna vidare om det någon gång!

Anonym sa...

bra och viktigt inlägg!
Hälsningar Annelie & Kevin & Nova ;)

Petra sa...

Amen!

Anonym sa...

Goda blogg inlägg är alltid läsvärda. Instämmer med dina tankar. Hälsningar Sun

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com