Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

tisdag 8 februari 2011

- Rör inte din vänstra arm...........när din hund gör ingången vid din sida. Hur ofta står jag inte själv och påtalar det?! Det är så många hundar, även i elitklass, som inte kan göra en korrekt ingång om vi "bara" står rakt upp och ned med näsan pekandes framåt.
Många ingångar består av en rad medvetna eller omedvetna hjälper innan hunden slutligen sitter rakt invid vår sida.
Vanliga signaler från vår sida är en tillbakadragen vänster axel, en blick på hunden och kanske det allra vanligaste: vi flyttar på handen.


Precis det gjorde jag igår!
Malin och Magda fick i uppgift att skapa ett fem minuters program till mig och Zakk med oförutsedda saker som skulle få mig/Zakk ur koncentration. Zakk skötte sig med den äran. Det var nog snarare jag som tappade hakan av förvåning vid ett par tillfällen. - Sådär kan de väl inte mena att jag ska göra???

Det är nyttigt att låta träningskompisarna lägga upp ett program som vi sedan "tvingas" att följa. Svagheterna just nu var ingången där jag rörde min vänstra hand. Jag hörde ett glatt tjoande från Caroline som smugit över kontorströskeln för att titta på föreställningen. - Du rör ju din vänsterhand!!!! tjoade hon med ett glatt garv.

Jag som skulle kunna ta gift på att min hand är fastklistrad längs sidan. Så vad händer när jag står blick stilla utan att röra armen? Ingången sker naturligtvis mer tveksamt eftersom signalen från min hand inte finns.
Nu ska allting filmas!!!!

Idag har jag tränat ingångar och kört samma knep som jag säger till andra förare som flaxar som kråkor med armarna i samband med ingångar. Jag nyper tag i byxsömmen på sidan av låret.

4 kommentarer:

Anonym sa...

du får ha händerna i fickorna ;o)...

Anna sa...

Mogen för kontroll i morgon?!

Eva o Zakk sa...

Självklart!!

Anonym sa...

En ny mer subtil signal: när matte nyper i byxsömmen ska man sätta sig vid hennes sida... :-)

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com