Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

fredag 25 februari 2011

Gott o blandat

Usch, nu ligger jag mil efter med uppdateringar. Den sista veckan har helt enkelt haft för få dagar för att jag ska hinna med allting jag vill göra.


Det får bli en kort resumé över de gångna dagarna. Igår kväll kom jag hem från Kongsvinger efter två dagars instruktörsutbildning i inlärning och relation för hundtjänsten på Polishögskolan. Två dagar med diskussioner, frågor, träning, träningsupplägg med ett otroligt härligt gäng, såväl fyr-som tvåbenta. Jag förälskade mig i en grå schäferhane som jag nog hade knyckt med mig om jag inte redan hade haft Zakk. Jag tror att det var ömsesidigt eftersom Per-Arne sa att hunden inte brukar uppföra sig på det viset :-)

Efter två dagars träning och utan en endaste liten skråma, flög jag hem och åkte direkt ut till Värmdö för att hämta Zakk. Han hälsade mig välkommen hem med en dansk skalle vilket fick mig att se stjärnor i en minut. Efter 20 minuter med en isblåsa på ögonbrynet la sig den värsta svullnaden. Jag kommer en tid framöver ståta med ett väldigt färggrant vänster öga. - Skyll dig själv, du ska inte resa bort, replikerade den väna uppfödaren.


 Idag har jag haft den andra gruppen "Sikta mot stjärnorna".

Resultatet på passivitetsträningen/ryggsäcken sedan första tillfället var väldigt bra. Hundarna kan nu ligga stilla och koppla av medan vi pratar.Det var en liten tollartjej som var något orolig men som även hon kom till ro efter en stunds träning.

Dagens meny,
  • Kel vid vänster sida för att skapa rätt känsla till vänstersidan.
  • Stående och backande tävlingsposition med viftande armar (som hunden inte ska notis om). Hunden befinner sig framför ägaren.
  • Haka ned i golvet
  • "Stolpen", inlärning och stegförflyttning till höger.
  • Geniövning, där syftet är att hunden ska tänka bakåt för att få en godbit. Den är beskriven i Kontaktkontraktet.

Några bilder från förra veckans "Sikta mot stjärnorna".
1 kommentar:

Gudrun sa...

Grå schäferhane? Mpffffh, säger Alfons!

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com