Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

fredag 7 januari 2011

En lugn lördagkväll i hemmets lugna vrå

Nyss inkommen från kvällspromenaden med Zakk, slår jag mig ned för att titta på Let´s Dance.
Då.........ringer det på dörren!
Kanske är det Parisa, nyss hemkommen med familjens förstfödda, som ringer på och vill tacka för rosorna som vi grannar inhandlat. Jag vrider om låset och öppnar dörren. Utanför står min granne Fredrik, klädd i frack. Han är väldigt stilig! Fredrik vänder blicken till höger och frågar om han  och hans vänner får komma in.
Jag tittar storögt till vänster. Bakom dörren står ytterligare femton fracklädda stiliga män. Jag släpper naturligtvis in hela gänget med ett stort leende!
Zakk är inte riktigt lika förtjust! Han försöker på sitt lilla vis förklara för killarna att de kan sticka tillbaka till Grönland.
Vi samlas i mitt vardagsrum och Fredrik ställer fram en stol till mig. Jag sätter mig ned och samlar in Zakk mellan mina knän. Full av förvåning, förväntan och en viss högtidlighet inser jag plötsligt att killarna måste vara utsända från Radiotjänst för att tacka mig för att jag kommit ihåg att betala min tv-avgift. Undrar bara var kameramannen gömmer sig?
Mina stiliga män i frack stämmer upp  i skönsång och jag är förundrad, lycklig och alldeles, alldeles överväldigad.  Zakk  håller sig dessutom relativt lugn! Ända tills mina vackra män faller ned på knä i en hyllningssång, Då brister det för labbladååren och han gör sitt yttersta för att påpeka för mina fracklädda vackra män att de minsann kan dra ända dit pepparn växer!!!!!!!!!! Någon hyllingssång vill då rakt inte labbladååren instämma i.
Nåja, han lugnar på nytt ned sig, hyggligt i alla fall, och jag får fortsätta att njuta av den fantastiska skönsången.
- Men....hur kan jag tacka er, ni är ju helt underbara!
- Med en kyss, blir svaret i korus.
Det var lätt gjort!! Och.....Labbladååren accepterade under ett visst muttrande att jag tackade killarna med varsin kyss på kinden.
 

16 kommentarer:

Gudrun och Alfons sa...

Varför? Vem? Hurdå? Fast smajlisen skulle har varit Vicken grej!

Kerstin sa...

Det är sånt som ger livet mening! Kul!

Karin Wallander sa...

Underbart, nästa gång kan du väg ge dem vägbeskrivningen till Tisslabo...

marie med carma sa...

helt underbart

Johanna sa...

Men oj vad härligt!!! Men varför?

Kicki sa...

Drömde du??!! Sånt händer väl bara på TV?

Speedy Bloom sa...

Frack är alltid rätt! Kolla gärna min blogg för senaste mode till 4-beningar!

Ingrid sa...

Är detta sant?! Fyllde du år eller drömde du?

mumlan sa...

Ge Fredrik en jàttekram, vilken man!

Rena rama sagan....lycka.

Fòrstàr innerligt vàl att du gillar dina grannar.

Eva & Zakk sa...

Jag fyller inte år. Det är en av Fredriks körer som hade herrmiddag.

Speedy! Jag är nog för konservativ. Föredrar män i frack. Hundar är snygga som de är.

Inger sa...

Vilken dröm! Bli uppvaktad på detta sätt!

Anna o Grym sa...

Vicken grej, helt osannolikt!Hur ska du återgälda detta stordåd, lär ju inte räcka med en flaska rött där!

eva marie sa...

Wow, coolt!

Ja, då är det bara att samla ihop alla goa brudar inklusive hundar(!) och göra ett återbesök. Helt säker på att det går att stämma upp i körsång med dem också - kan intyga att mina pappisar är bäst på körsång. De kan ta första stämman

Annelie & Kevin sa...

Vilken underbar grej !!

Jag vill oxå bo i ditt hus

Tina sa...

Vilken fantastisk granne!

Anita Weinius sa...

Var det möjligen 'Kom du ljuva' de sjöng?

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com