Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

tisdag 14 december 2010

Grattis på tvåårsdagen, Zakk

Nåja, jag är oftast usel på att komma ihåg födelsedagar, vare sig det gäller fyr-eller tvåbenta. Zakk fick i alla fall slicka resterna på tallriken hos Systrarna Voltaire på Djurgården idag. Dessväre glömde jag att hurra tre gånger.

För två år sedan var jag hundlös vilket gick alldeles utmärkt, konstigt nog! Jag fyllde livet med fler sovmorgnar, teaterbesök, konserter och andra trevliga händelser. Jag var faktiskt lite nervös inför valpköpet: Hur skulle jag ha tid med en hund?

Nåväl! Zakk tultade in genom dörren och det tog inte lång tid innan jag förstod precis varför jag har hund. För första gången i mitt liv, utan hund, fick jag banta. Smilbanden fick inte alls den gympa de är vana vid med en hund i huset.

Jag/vi har uppnått våra mål för -2010. Uppflyttade till öppen klass i jakt och uppflyttade till högre spår. Zakk är en underbar jycke att jobba med. Lättlärd, mycket bra koncentrationsförmåga, högt tempo och extremt lättbelönad. Zakk är nog den enda hund jag inte behöver dra upp på lydnaden. Det är antagligen en kombination av faktorer. Zakk är den enda hund där jag konsekvent lärt in fotgåendet med hjälp av speglar. Jag har till 99 % enbart använt blicken som positiv förstärkning och konsekvent undvikit blickar i bevakande eller korrigerande syfte. Det gör att min blick har ett väldigt stort värde för honom, ungefär som en klicker. .

 

Hip, hip hurra!

 

 

Tisslabo kennel

Pila och Zakk: Stöpta i samma form?

10 kommentarer:

Märta sa...

Stort grattis Zakk!

Susa sa...

min matte glömde mig definitivt! Hon säger att hon ska kompensera mig för den glömda dagen får se när det blir verklighet!!
Grattis brorsan iaf

Pia Krutov och Sting sa...

Grattis på födelsedagen Zakk! Hoppas du fick äta hur många ben som helst och en klase bananer

Elsa sa...

Grattis Zakk! Hoppas du haft en bra dag :)

Pila sa...

Grattis till världens bästa Zakk! Snart kommer det små minizakkar

Eva o Zakk sa...

Jag syftar på tävlingsfotgåendet, inte det jaktliga fotgåendet.

Linda sa...

GRATTIZ ZuperZakk!!! Hoppaz du fått många puzzar nu när du blev utan godiz!
Ztooor kram från din fozterfamilj i Lillbacka

Fran sa...

synd inte jag ska ha en valp just nu, annars hade jag mer än gärna haft en min zakk, i framtiden kanske, verkar vara en så otroligt bra kull!!! är extremt sugen

Gudrun och Alfons sa...

Gratulationer från oss Vi närmar oss också en bemärkelsedag - den 19 december är det 1 år sedan Alfons kom in i vårt liv och det ska firas!

Annelie & Kevin sa...

Åhh va kul, grattis Zakk, du vackre, ska bli spännande att följa mini- zakkisarna sen

vill ha vill ha

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com