Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

torsdag 14 oktober 2010

Koprofagi

Jag fick en fråga för ett par dagar sedan från en uppgiven hundägare. - Min hund äter skit, vad gör jag och vad kan det bero på?

Hundsport Special 3/07

Har du erfarenhet av koprofagi, orsaker bakom-  och råd att ge?

 

 

 

11 kommentarer:

Johanna sa...

Skvallerträning borde väl funka?

Märta sa...

Jag har kört skvallerträning på samojed-Kalle ihop med hästbollar, funkar fint! Han skallmarkerar dom och ibland rapporterar han samma hög flera gånger

johanna sa...

Jag har också kört skvallerträning på hästbajs! Som tur är gillar Pago leksaken mer än hästbajset och markerar högarna finfint;)

Eva o Zakk sa...

Ja, skvaller var det jag rekommenderade. Intressant att höra vad ni tycker om problemet. Vi verkar tämligen enade om att Skvallermetoden fungerar bra. Någon som har något annat tips?

Monica sa...

Jag hade samma problem med min labbe Limit. När jag frågade en erfaren jaktdomare vad jag skulle göra blev svaret "Blunda"! Limit fortsatte tyvärr med sina dumheter.

Annelie & Kevin sa...

Jag tillåter K att äta lite bara, sen säger jag "nu räcker det" eller " nu går vi"... så det inte blir en sån stor grej av det, jag tänker att lite hästbajs inte är så farligt. Värre skit finns ju...

Hanna & Nessi sa...

Jag har hört att ananas i maten kan hjälpa. Engelska Victoria Stillwell har gjort ett avsnitt i "It´s me or the dog" om just hundar som äter bajs. Tror man kan se avsnittet på internet nånstans.

richard sa...

filmjölk har ja hört ska funka. men försöker att inte göra en jättestor sak av det.

skvallerträning borde vara klockrent

Anna sa...

Hästbajs i sig är inte farligt, men när hästarna avmaskas kan hundarna bli jättesjuka om de äter bajset. Så det är nog bra att försöka lösa problemet, alla metoder är bra utom den förlegade "nej"-träning för den får precis motsatt effekt.

Maria sa...

Jag skulle hellre ta emot tips på hur man stoppar en matglad hund från att äta allting annat han hittar ute. Typ picnicrester, rådjursmat mm.

Sophie sa...

Hästbajs upplever jag som det enklaste att få bort. Det är värre med hundar som direkt vänder sig om och käkar sin egen skit. Inte lika lätt med skvallerträning då för beteendet är starkare än så.

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com