Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

tisdag 14 september 2010

och priset för bästa inkallningstips går till....

.......Anna Engström! Det var väldigt svårt att välja ut ett enda av alla bra tips. Många var kanonbra men just det här var lite annorlunda och genialt i all sin enkelhet.

"Jag lär alltid mina egna valpar och kursdeltagare signalen: "Koppla dig". Jag tipsar dem om att använda halvstryp alt. retriverkoppel till hunden. I en vecka håller jag fram halsbandet öglan med en godbit på andra sidan och säger: Koppla dig! Därmed får kopplandet en positiv laddning och det är lätt att få kursdeltagarna att vara konsekventa med ordet eftersom det inte är något man säger slentrianmässigt i vardagen. Sedan gör man detta när hunden inte är i närheten inne, när man är på promenad när den inte har något särskilt för sig och så småningom även i lite mer utmanande situationer. Jag tycker styrkan i övningen är just det lite unika kommandot och att hunden blir glad och får positiva associationer till att bli kopplad."

 Anna, du får höra av dig med adress. så skickar vi ett presentkort på valfri clinic.

 

2 kommentarer:

Tina sa...

Jag har lärt in det här jag med och det är så himla kul när man träffar andra hundägare, håller upp kopplet och säger just "koppel" och hundarna kommer rusande. Gissa om de andra tappar hakan.

Maja & Selma sa...

Jättebra och roligt tips! En värdig vinnare! Tyckte dock att tipset om att lägga sig ner och låta som en köttbulle var brilliant!

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com