Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

tisdag 16 februari 2010

Clinic i hundmöten

Det är kul att konceptet Clinics har fallit så väl ut. Förra veckan gällde ämnet kryp och idag hundmöten. Det är egentligen fantastiskt att två så vitt skilda clinics ändå drar samma antal åhörare.

Sara och Alfons

Anne och Ludde, Sara och Alfons

 

Det är inte helt lätt att framkalla samma beteenden inomhus med publik som när mötet sker på en gata. Men egentligen spelar det inte så stor roll för jag kunde ändå åskådliggöra att grundträning är en förutsättning för att hundmöten ska ske utan problem. Vi jobbade med blockeringar, skvalller och att inte låta utåtagerande hundar byta från ena sidan till den andra om oss, när vi är ute och går.

Sanna Martell på Agria kommer att skriva en artikel om min clinic, som ni kan läsa om någon vecka, så jag skriver inte så utförligt om vad vi gjorde ikväll. Vill ni veta mer? Läs  Kontaktkontraktet.

6 kommentarer:

Emma Willblad sa...

Synd att jag jobbade, jag hade så gärna velat gå!

Sandra sa...

Tack för en intressant kväll! Egentligen kunde jag detta i bakhuvudet sen jag träffade Carina Persson förra sommaren men det var smådetaljer som sjönk in i min tröga skalle den här gången :) Jag har totalt underskattat den förebuggande träningen med skvaller och blockering och igårkväll fick jag ju se svart på vitt att det faktiskt funkar. Hundarna som visades upp var ju i mina ögon klassens stjärnor, jag skulle haft med mig min tös så hade det varit lite drag :P

My Wadström sa...

Hej Eva!Var på din clinic igår i hundmöten och blev så otroligt inspererad. Min stackars labbe fick utstå de första blockerings och klappövningarna redan igår kväll vid elvatiden på kvällen.

Jag inser att de redskapen du använder med din kropp och lugn är precis så jag vill kunna jobba med min hund.Verkligen bra!

HundNyckeln sa...

Tack för JÄTTE BRA seminarium!

Eva va verkligen inspirerande och precis som en bra hundtränare ska vara!

Helt underbart att få skratta och le när du delade ut kunskap. / Love
Vi ses snart igen!

Maria sa...

Du har inte funderat på att ha någon sorts clinic i hur man hindrar bajs-/matätande utomhus? Med en hysteriskt hungrig labrador har jag inte lyckats lära in skvallrande på ätbara saker. Eller kanske i hur man tränar bort matstjälande mha positiv förstärkning och inte bestraffning?
På önskelistan står även ensamhetsträning - även om det kanske kan vara svårt att träna som clinic

Sofia Nyberg sa...

Vill också ha en clinic om bajsskvaller

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com