Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

torsdag 3 december 2009

Shoppingtur!

Jag har varit på Ikea! De som känner mig vet att det endast är under pistolhot jag sätter min fot på dylika ställen.

Förutom när Mamma ber mig förstås! - Eva, kan du åka till Ikea och köpa, hjortron, lingon, hårt bröd, renfilé.....osv. Visst åkte jag dit! Vad gör man inte för sin Mamma?

Sjukhusmaten åker ut orörd. Personalen himlar med ögonen och säger att Mamma är deras mest bortskämda patient någonsin. Fast det får hon gärna vara så länge hon äter och bekämpar den förbannade sjukdomen. Vi springer gladeligen till Il Cortez Ingles och handlar norsk rökt lax och andra delikatesser. Igår beställdes till exempel pulpo (bläckfisk) till lunch. Idag hade grannen, en tyska, gjort chokladpudding, den slank med lätthet ned.

Igår efter jag kom hem från sjukhuset, promenerade  Alejandra, jag och hennes hund Lola till ett fik. Alejandra har en fantastisk relation med sin Lola, som är lös överallt. Däremot påstår Alejandra att gemene man inte är speciellt intresserade av sina hundar. I alla fall inte av att träna dem. Konstigt nog är restrktionerna tuffare än i Sverige. Stora hundar får inte tas med på bussar och de får inte tas med på restaurang.

Skillnaden mellan Sverige och Spanien är med andra ord inte så stor som man kan tro. Däremot är toleransen för lösa hundar större. Men....det är knappast schäfer, rottweiler och andra brukshundar som syns lösspringande på gatorna, utan små undanglidande mjuka jyckar som inte ter sig skrämmande för någon. Undantaget är grandisen jag då och då ser komma travande längs gatan efter sin husse.

Ps. Ni undrar säkert när jag kommer hem igen. Tanken var att jag skulle resa tillbaka nu på lördag, men efter samtal med Mammas läkare stannar jag ytterligare två veckor. Jag hör av mig till er i" sikta mot stjärnorna" (höstkursen) nästa vecka så bestämmer vi nya datum.

 

 

5 kommentarer:

Petra sa...

Det är klart att du skall stanna hos mamma! Vi klarar oss en tid till - även om vi saknar dig!


Gud vilken söt hund! Kan du ta med den hem till mig? Kram och hälsa mamma!

Eva & Zakk sa...

Hmmmm....och du tycker inte att det räcker men ett gutta perka dobbis för din del. Men ok, jag tar hem Lola om jag får tillbaka kontorschefen (Charlie alltså).

Märta sa...

Klart Mammor ska skämmas bort! Köp alla delikatesser du kan, huvudsaken är att hon äter.

Petra sa...

Hehehe!

Monica sa...

Köp en Amarone till MAMMA från mig. Kram Monica

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com