Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

torsdag 3 september 2009

- A cup of the? - No thank you!

En kopp the i micron: Dags för dagens blogg. Fast just idag ville ödet någonting annat. Jag öppnar luckan, tar ut den fyllda koppen som plötsligt blir levande i mina händer.

Den studsar ur min hand, ned på spisen för att avsluta sitt liv med ett hopp ned på golvet . Inget ont som inte för något gott med sig, spisen och utrymmet bakom, fick en ordentlig grovstädning och även parketten lyser nu skinande blank .

Dagens Zakk

Vi spårade med den nya nomeselen. Ni vet, en sån som draghundarna draperas i och numera även Sveriges spårhundar. I Norge tittade de storögt på mig, "spårar hundarna i en nomesele". Japp, det gör vi och undan går det. Labradoren bytte därför skepnad idag och blev en äkta alaskan husky . Jag har alltid hävdat att om jag bara går i lugn takt så kommer naturligtvis den lilla hunden att gå i samma takt som jag. Jo, hej du...!.

Halvt blåslagen efter 500 m spår har jag slutligen insett att spåret måste ligga i 1,5 timmar innan den lille bandvagnen får spåra. Dessutom ska jag inskaffa spikskor och handskar. Nästa vecka får vi besök av Catrin och Akka, Zakks polishundskompis från Götet (och min kompis förstås ). Då ska nog bandvagnen få sina fiskar varma. Asfaltspår på Kungsgatan, kan det vara nåt för liten labrador månne?

3 kommentarer:

Puma sa...

Det finns ett annat knäpp som har fungerat otroligt bra på mig - som är en hund med en härlig kamplust som svarar tillbaka när folk drar i min spårlina Jo, man lär sig att spåret är KUL (det vet nog Zakk, det låter som). Sedan lär man sig att SAKTA betyder skritt (i LÅG tempo), sedan kopplar man ihop de två begreppen. Prova gärna om Du har "en stund över". Det är faktiskt rätt fascinerande hur finnt det går efter ett tag. Jag spårar ofta utan att matte håller i linan, så hinner hon plocka ner snitslar samtidigt som jag slipper alla ryck och bromsningar. Hon behöver selan påmmina mig att jag skulle spåra SAKTA, men det händer då jag får en adrenalin-kick mitt i spåret.
Glada hälsningar från Värmland, "Bolibompa"

Fia & Doris sa...

Det där med Spik skor är toppen, har länge funderat på det. Undra vad domaren skulle säga när man kom till tävlingen. Jag har gått några villtspår hos Taxklubben och där tycker domarna att jag är jätte konstigt att jag har sele och ännu konstigare att jag har en drag sele. Dom har frågat varför jag inte har spårhalsband. Skulle ju vara snyggt att komma fram till klöven med en strypt hund.

Ingrid sa...

Välkommen i klubben!

Har aldrig lyckats med konsstycket att kunna gå med slak lina i normal promenadtakt i spåret. Skyller det på att jag har rapporthund och att dom ska spåra snabbt...


Men Eva, vad har du för klädsel på dig när du spårar. Tycker nog att pumps skulle passa bättre än spikskor

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com