Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

måndag 6 juli 2009

Semester.......

Antagligen ligger ni på någon playa, segelbåt eller på sommarstället. Troligen överlever ni alldeles utmärkt det faktum att jag bloggar högst sporadiskt. Men igår hände något jag måste berätta....

Jag hade åkt in till stan för att köpa biljetter till den fantastiska rockkonserten Life of Bellman. Se den! Efter biljettinköp promenerade jag och Zakk till Mälarpaviljongen på Norr Mälarstrand. Ett av de trevliga ställen där även hunden är välkommen. Jag köpte en jordgubbssmothie till mig och vatten till Zakk. Två rottisar passerade vi, en pudel och en dvärgschanuzer och inte ett ljud från jyckarna. Det är vardagslydnad!  Att hunden kan ligga stilla i andra sammanhang än på appellplanen.

Helt plötsligt när vi just äntrat en trappa och kommit upp på övre däck startar infernot. Plötsligt kastar sig min skräckslagna jycke framåt och ur kopplet, ihopkrupen med svansen mellan benen. Efter sig i haserna har han en galen gräsand!!!!!!!! ......Hon är helt klart ute efter Zakks skalp.

Orsaken fick jag veta tämligen omgående. De övriga gästerna talade med upprördhet om att Zakk råkat sticka nosen i en av blomlådorna där "Hulken" låg och ruvade på ägg. Förstår ni... Det går utför med djurvärlden!! Nu springer änderna till och med på krogen.

 

10 kommentarer:

Fanny sa...

Det ska nog gå att stå ut med sporadiskt bloggande när man har Kontaktkontraktet som substitut! Började läsa boken för några dagar sedan och insåg direkt att jag har en bortskämd hund som ignorerar oss medan vi ständigt tigger om hans uppmärksamhet. Efter bara några dagars träning enligt nya principen märker jag stooor skillnad - fantastiskt!

Petra sa...

Den där anden vill jag att Esther träffar! Det måste vara en utmärkt kandidat för antijaktträning. Men kanske inte lika bra för en fågelhund... eller vad säger du Zakk?

Häxa sa...

Grym and! Rolig historia för övrigt, du glömde visst berätta det idag.

Anna & Daniel sa...

Oj vilka "party änder" ni har i Storstan !

Tack för senast, hoppas inte Zakk fick ont i magen av allt grabbarna matade i honom .

Ha det så bra i sommarvärmen!

Ingrid sa...

Vet inte om du kommer i håg en grå schäfertik med matte som kom till dig för att fila på kryp och stegförflyttningar. Krypet var bra inomhus, men si så där när vi kom ut i "verkligheten".... Däremot köpte hon stegförflyttningarna väldigt snabbt, precis som du trodde att hon skulle göra. Så nu är det Falkenberg nästa för mig och min coola tjej.

Eva o Zakk sa...

hej Ingrid!


Jag kommer och hejar. Hörde att alla hundar vände på rapportsträckan på SSM. Vargar är inte att leka med!

Ingrid sa...

Nej, verkligen inte. Nu tror jag faktiskt inte att vargen hade så mycket med det som hände på rapporten att göra, utan att det blev en "propp" och att fem hundar möttes på den skogsväg som utgjorde större delen av sträckan. Men visst var det skönt att alla kom tillbaka helskinnade med tanke på att de befann sig på vargparets revir.

Magdalena sa...

Haha, stackars, stackars Zakk! Han lär ju inte bli för het på änderna i jakten nu;).

Bra att höra att du njuter av sommaren!

/Magdalena (som just blev väldit sugen på en jordgubbssmoothie...)

Madde sa...

Det måste vara Murphys law att en Labbe kille blir attackerad av en galet arg and mitt inne i storstaden.....Kan man få önska att en galet arg kanin manglar till Cara lite när vi går i skogen nästa gång ))


Ha en fortsatt skön sommar !

Moa sa...

Tjena . Lycka till med dogsen

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com