Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

fredag 29 maj 2009

Och färden bär till Göteborg...

...under helgen där jag ska undervisa i retrieverträning med tyngdpunkt på lydnaden. Det blir min matskålsdirigering, stoppsignal, fotgående och korrekta apporteringar och avlämningar.

Efter femton års kurser i matskålsdirigering börjar metoden verkligen spridas. Den är suverän i all sin enkelhet. Istället för att sätta hunden framför matskålen, under hela hundens livstid, kan vi istället dela upp maten i olika skålar och lära hunden att dirigeras till de olika skålarna.

Vi slipper blanda in momentet apportering som oftast drar upp unga hundar till oönskade aktivitetsnivåer. Dessutom kan vi påbörja träningen tidigt, redan på valpstadiet. Det innebär en bättre allmänlydnad på avstånd och en avdramatiserinbg av svårighetsgraden av att lära hunden dirigering.

Jag har ingen panoramabild över Götet men ni får hålla till godo med en bild av New York och Central Park, tagen från taket på Metropolitan Art of Museum. Trevlig helg!

1 kommentar:

Monica sa...

Gillar idén med matskålsdirigering! Har du någon kurs i Västberga eller Uppsala snart som jag akn gå för att lära mig "ordentligt"?

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com