Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

fredag 3 april 2009

Vildsvin och morska labradorer

Idag fick vi sällskap vid staketet av ett vildsvin. Vild av raseri kastade sig den modige Zakk med fara för sitt eget liv mot staketet.

Vi har just kommit hem från skogen och ett nytt spår. Den här gången fick Zakk göra ett upptag, dvs själv bestämma åt vilket håll spåret går. Efter ca 15 meter hade jag lagt en spetsvinkel. Gudmor Pia hade förärat Zakk en spårpinne som jag lade en liten bit efter spetsvinkeln. Jag snodde den före Zakk eftersom han knallade över den. Sedan var det bus! Mjukisskallran på slutet har han tydligen växt ur. Istället hittade Zakk en ordentlig gren som han försökte avverka. Duktig var han igen!   

Zakk har inte lyft på benet idag, men står och knäar så det är väl en tidsfråga innan det flyger i skyn på nytt.

Zakk gillar stenar så nu är jag fullständigt säker - han har en schäfergen.

Tydligen har Zakk uppnått den ålder då Krutow tycker att det är värt att leka med honom. Idag var det race på åkern. Krutow får inte knuffa omkull Zakk för då är genast Ginza framme och hutar åt honom - ta det lugnt med den lille!

Vatten är ingen passion ännu men Krutow försökte med allehanda medel att locka Zakk att hoppa i det vattenfyllda diket. Flertalet gånger kastade sig Krutow i vattnet och upp på andra sidan. Där stod han och rullade med sin boll (och ögonen) alltmedan Zakk stod på den andra kanten. Så nära att hoppa i men.......nästa gång kanske.

 

2 kommentarer:

Maria sa...

Ha ha... Jag önskar att mina inte hade fullt så mkt vattenpassion då de knappt kan se ett dike innan Kiwi ska springa fram och tillbaka i det... he he..

Vad modig han är lille Zakk.. :D

Ha det gott

Karin & Falcon sa...

Falcon lyfte benet vid 2 års ålder. Det är fortfarande bebiskiss emellanåt

Men irl setterhanar blir juh aldrig mogna i sin lilla geniknöl

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com