Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

onsdag 15 april 2009

Valpkursavslutning

I kväll var det Grand Finale på valpkursen vi haft med Frida. Tråkigt att det är slut, även om vi självklart fortsätter att träna och gå på kurs tillsammans.

Vi fick alla berätta vad vi ville att valparna ska kunna om två månader dvs. när de är sex månader och när de är ett år. Som Frida klokt påekade, "det är lätt att bestämma vad valparna inte ska göra", men det handlar om att tydliggöra vad vi vill att valpen ska kunna eftersom målet med vår träning då blir enklare för oss att överblicka.

Jag fick beröm för Zakks position vid min sida och det värmer lika mycket för mig att höra - som för någon annan. Jag sträckte stolt på mig - Zakk också! Frida pratar mycket om att skapa situationer och händelser där valparna blir imponerade av oss och vice versa. Zakk blev definitivt imponerad när jag plötsligt hoppade upp på en gunga. Han hoppade högt och lågt för att få fatt på mig och blev mäkta imponerad över att matte plötsligt kunde flyga.

Jag berättade förut att valparna haft lite lågt föremålsintresse. Frida rekommenderade att vi i leken plötsligt skulle stå lugnt och stilla och avvakta tills valparna själva blev lite slappkäftade - då skulle vi rycka till oss leksaken med en retsam attityd. Jag kan bara säga att det har fungerat över förväntan. Även om jag blir stilla så fortsätter Zakk att dra och slita i leksaken. Självklart varvas lekarna med passivitetsträning. Frida är noga med att poängtera att vi även ska vila med leksak och hundarna.

Tack Frida för en kul och bra kurs. Så underbart att "bara" få vara elev.

2 kommentarer:

Benny sa...

Äsch, vadå föremål? Hästbajs går faktiskt för ALLT annat Mums tycker jag..INTE kul säger min larviga matte! Igår latja jag med min brorsa i flera timmar. Vadå koppla av? JO det MÅSTE man också lära sig säger min ännu mera larviga matte *suck*...vojne..vad ska vi med DOM till? Min matte säger att hon saknar en liten Kulingvind...Försår du?

Tina sa...

Vi får tacka för att ni överlät lokalen till oss. Hade varit skoj om du tagit med dig Zack ner så man fått se underverket.

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com