Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

söndag 5 april 2009

Tack Agnes!

Zakk visade tidigt rädsla för barn. Jag har hittills legat lite lågt för att se om rädslan skulle försvinna utan någon speciell åtgärd från min sida, men så enkelt har det inte gått.

Det har aldrig hänt Zakk någonting utan reservationen verkar finnas med i "bagaget". Idag tog jag tag i träningen på allvar. Zakk, jag och mina närmsta grannar Åsa, Calle och deras dotter Agnes tog med oss fika och bullar och gick ut i skogen. Agnes den lilla juvelen, gjorde ett jättefint jobb med Zakk. "Kan du hålla Zakk så går jag och gömmer godis?". Självklart kunde jag det. "Kan du hålla Zakk så går jag och gömmer mig?".

Jag behövde knappt tala om för henne vad hon skulle iaktta, utan det mesta kom helt naturligt. Zakk tyckte det var buskul att leta efter- och få godis av Agnes. Glasnost har inträtt! Nu gäller det bara att Zakk får fortsatt bra möten med barn genom roliga lekar. Då ska nog reservationen vara ett minne blott till sommaren. Jag har ju så bra hjälp av Agnes!

6 kommentarer:

Petra & Charlie sa...

Vilken tur att du har en sådan fin granne som Agnes!

susanne sa...

Hej!

Jag har en valp på 5 mån.

Hur gullig som helst,men vill inte bli rumsren.

Vi springer ut hela tiden.

Han gör ifrån sig, när vi sen kommer in så dröjer det inte länge förrän han kissar inne.

Vad gör man?


MVH


Susanne

mumlan sa...

vilken urfin bild pà ekipaget Agnes-Zakk

mànne Agnes blir din nya elev? efter denna dag.

Kul att det fungerade sà bra!

Francisca sa...

Åhhh önskar jag oxå hade en Agnes. Aska är oxå rädd eller osäker på småbarn...vet inte vart hon fått det ifrån eftersom det aldrig hänt något men osäkerheten är stor...är dom mellan 3 - 6 år är det värst...konstigt va..


//Fran o labbarna

Märta sa...

Sån var Jim med. Mitt bästa tips är att utrusta barnet ifråga med en tennisboll. Sen löser det sig.

Märta

Sanella sa...

Hej Eva! Tänk om alla grannar vara lika tillmötesgående. Undrar lite det här med rädslan. Hade du bestämt dig att vänta en viss tid i så fall hur länge ? När förstog du att rädslan inte skulle försvinna av sig själv? Och hade du agerat tidigare om det var en annan ras?? Hoppas mina frågor inte är för konstiga.

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com