Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

torsdag 30 april 2009

Syskonträff

Idag träffades syskonen bus på So-Su Bk. Vi mattar delar på ansvaret för träningen. Idag var det min tur.

Vi tränade fotgående mellan matskålar, dirigeringstecknet för "ut" vid vänster sida och stoppsignal efter att valparna ätit upp godbiten i matskålen. Det låter kanske avancerat men är väldigt lätt. Johannas Häxa var av någon anledning lite tveksam, men det löste sig efter att jag suttit med matskålen i handen och jollrat.

Sedan jobbade vi med handtarget ,dvs att valparna sätter nosen mot vår öppnade handflata. Det har vi stor nytta av senare vid avlämningar av apporter - hunden vet var han/hon ska lämna av.

Till sist visade jag en bra övning där vi lär valparna att skilja på beröm och "varsågod". Jag lägger ut en godis som hunden inte får ta, backar och lockar på valpen. Försöker han/hon ta godiset puttar eller nyper jag med blixtens hastighet till valpen och backar snabbt undan och berömmer glatt. Kriteriet för att valpen ska få springa och ta godbiten är att han/hon svarar på mitt beröm med ögonkontakt och framför allt svansviftning.

Sedan fick valparna en i taget, prova att hoppa i Igelbäcken och hämta en dummie. Eftersom Zakk fortfarande är en badkruka ville jag inte riskera att han skulle rata en kastad dummie. Anne fick därför hålla honom med jag gick över bron till andra sidan. De två gånger innan som Pia och jag provat samma sak har han tjutit som en stucken gris innan han insett att han måste simma tvärs över bäcken för att komma till mig. Den här gången gick han i utan protester och simmade som Esther Williams, - så fint, så fint!

 

 

Trevlig Valborg!

5 kommentarer:

Märta sa...

Haha, lilla Zakk, vad dramatiskt det ser ut, kämpar han mot en anfallande vithaj, eller? Vilken gulleplutt!

Låtta sa...

Eva!

Både jag och merparten av våra ALLMÄNLYDNADSKURSdeltagare på HiK tycker att den bästa enskilda övningen är just handtarget - först som "tyst inkallning" (kriteriet/förutsättningen att lyckas är att hunden de facto SER på dej!) och sen för att få apporten i hand. Superenkeltgenialt!

Låtta/Lassie/Låva

Emmelie & Zeb sa...

Åh så stor Zakk har blivit sen jag såg honom sist! :)

Hoppas allt är bra med dig och lille Zakk. Trevlig Valborg!


Kram Emmelie & Zeb

Eva & Zakk sa...

Måste ju tillstå att det är Zakks syster Tara på bilden.


Zakk fick nöja sig med att simma över till mig som satt på andra sidan av bäcken. Men nästa gång....

mumlan sa...

Zakk eller Tara....Bilden àr urfin,

tànk att simma fram i ett skyfall av diamanter...

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com