Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

måndag 20 april 2009

En dag i skogen

Sundbybergs stad är otroligt generösa mot oss hundägare. De bygger agilityhinder inne i skogen. Broar och stenar över vatten, hängbroar och stockar att balansera på. Ett riktigt eldorado för en leksugen matte med valp.


Jag har hört ryktas om att det troligen är byggt för leksugna barn - vilket passar mig utmärkt . Zakk och jag är lika barnsliga båda två när vi klättrar över balansbroar och kliver på stockar. Idag upptäckte jag en liten damm. I dammen låg stenar strategiskt placerade så att vi barn kan hoppa på dem -  över till andra sidan dammen. Jag hoppade och Zakk stod kvar......och stod kvar....och stod kvar....Sedan uppgav han ett avgrundsvrål i falsett. "lämna mig inte ensam här (två meter bort)". Jag lockade på honom där jag stod på en sten. Zakk rörde inte en fena utan skrek istället ännu högre. Ni vet, ungefär som en schäfer som just ska undersökas av veterinären .

På nytt lockar jag lugnt på Zakk och plötsligt kryper den modige lille labradoren ur den lille fisen. Han tar ett skutt från sin sten och nästa igen, för att elegant landa hos mig där jag står. Samtidigt, ser jag en joggare med sin schäfer, som uppenbarligen slagit av på takten inför missljudet. Jag kan lätt inbilla mig vad som rörde sig i huvudet på henne när hon lugnt joggade stigen fram. Plötsligt hör hon en stackars hund i nöd. Hon snabbar sig på för att komma det arma djuret till undsättning. Där, får hon se en kvinna ståendes på en sten mitt i dammen och en labradorvalp som just är i färd med att göra ett bungy jump. Hon log lite och joggade lättad därifrån.

Ps. Zakk är så snabb, det är därför bilden blir suddig.

9 kommentarer:

Märta & Jim sa...

Visst är det skoj med "naturagility", det ägnar vi oss mycket åt här ute i bushen! Fallna träd, jättestenar och höga stubbar, hoppa över breda vattenfyllda diken och klättra i sandtag. Du är välkommen hit att testa, Zakk!

Johanna sa...

Åh vad jag önskar att jag kunde hitta nåt sånt kul bygge i våran lilla stad. Har själv en retriver-valp som skulle behöva lite underhållning i skogen.
Och det skadar ju inte att man tycker det är rätt kul själv också =)

Sanella sa...

Hej Eva och Zakk! Jag är så nyfiken på Zakks känslor efter att han klarade hindret över stenarna. Var han mest lättad valp , eller växer hans självförtroende för varje gång han utsätts för en utmaning som detta. Vad tror du han tänker där:)? Hur var han i valplådan med alla hinder?

Zakk sa...

Hej Sanella!


Jag provade dammen igår kväll för att få lite (usla) bilder. Zakk hoppade som om han inte gjort annat i hela sitt liv.

Tessan sa...

Snabb är bara förnamnet kan lekkompisen Flit intyga. Jag har skvallrat för matte om hur kul vi hade i dag. tack för att du kommer och hämtar upp mig ibland för lite lek och skoj. Tanterna i mitt rum är ju inte alltför spralliga puss på nosen.

Kerstin sa...

Uppskattar mycket att få följa Dina och Zakks upplevelser och "äventyr". Vi får hem v

Kerstin sa...

Uppskattar mycket att få följa Dina och Zakks upplevelser och "äventyr". Vi får hem v

Erika sa...

Visst är den underbar, Knatteslingan!

Maria sa...

Kul läsning! Blev verkligt nyfiken på var exakt i Sumpan som den här "lekparken" ligger, eftersom jag bor i närheten och har en hoppjerka som behöver få ordning på alla fyra tassar.

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com