Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

fredag 13 mars 2009

Göteborg nästa

Zakk sover på det uppvärmda badrumsgolvet, jag sitter vid bordet, äter frukost och bloggar medan barnen åker pulka utanför fönstret. Vilken fredagsidyll!

  

Idag ska jag och Zakk göra vår första långresa till Göteborg för en ny kurs hos de superambitiösa instruktörerna på Hundar i Kålltorp. Förra gången var temat "måsteövningar" som ska finnas med oavsett kursinriktning. Den här gången är utbildningen helt tävlingsinriktad. Det blir mao både tunnelbane- och X 2000 premiär för min svarta diamant idag.  

Igår kom Lotta Treiberg från Sveriges Hundungdom över på lunch och för att göra en intervju. Lotta hade tre vuxna hundar och två valpar med sig. Efter lunchen tog vi en promenad där Zakk visade mobbarfasoner. Med mobbarfasoner menar jag att han inte lyssnar in signalerna från de andra valparna när de säger att de inte vill leka. Båda valparna tyckte att han var obehaglig och drog sig undan.

Zakk sprang på dem, skällde och betedde sig helt enkelt ohyfsat. Det är viktigt för mig att mina hundar uppför sig trevligt tillsammans med andra hundar och det är inget jag tar för givet ska ske helt på egna villkor. Därför fick Zakk smaka på egen medicin när jag klev mellan honom och den valp som aktivt försökte undvika honom. Jag tog bestämt tag i honom och markerade att mobbing är ingenting jag uppskattar i mitt hem. Det spelar ingen roll om man är labrador eller schäfer. Resten av promenaden sökte han sig till den vuxna hundarna och då fungerade sampelet alldeles utmärkt naturligtvis.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com