Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

tisdag 13 januari 2009

Träning med flera hundar - del 2

För ett par dagar sedan bloggade jag om träning med fler hundar än en. Jag fick en fråga om det fungerar med ytterligare hundar. Självklart, men det kräver att du lär in grunderna med två åt gången innan du introducerar ytterligare en hund.

 

Fotograf, Peggy Westerlund

Vi förutsätter nu att dina hundar lärt sig att vänta på sin tur bakom tröskeln. Prova nu att resa dig upp. Hundarna ska fortfarande stanna kvar på varsin sida om tröskeln. Vandra fram och tillbaka över tröskeln. Ägna dig åt gulligt småprat, enkla och roliga övningar, lek med den hund som befinner sig på samma sida om tröskeln som du själv. Ditt fokus ska inte ligga på den aktiva hunden utan den som väntar bakom dig på andra sidan tröskeln. Samma regel som tidigare blogginlägg gäller - det är inte ok att kliva över tröskeln!

Omedelbart du ser att den väntande hunden är lugn och koncentrerad, trots ditt engagemang i den hund som du håller på med, avbryter du träningen och ger ett "stanna" kommando till den aktiva hunden. Kliv över tröskeln och gulla/lek med den första hunden. Avsluta träningen med ett "slut" eller "varsågod" till båda hundarrna. Leken och träningen är slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com