Eva Bodfält Education
Eva Bodfält Education
Eva Bodfäldt och Jacken
Eva Bodfäldt och Jacken

torsdag 22 maj 2008

Kioskrån och husrannsakan

I förrgår morse rånades en kiosk i ett litet samhälle straxt utanför Karlsborg, allt på låtsats förstås. Tanken var att hundförarna skulle få möjlighet att träna under verkliga betingelser för att sedan få feed-back på sin insats.

De äldre rävarna som varit med ett tag fick väl knappast något större adrenalin påslag av en fingerad övning som inte ledde till något annat, än att de i spårslutet fick fast sin kollega. De boende runt omkring var däremot väldigt engagerade i vad vi gjorde. När vi genom radion fick reda på att busen var uppspårad och fasttagen var det dags för husrannsakan. Nere vid en sjö bodde "busen". Pelle malinois, släpptes och började ivrigt söka runt i jakten efter vapen och narkotika. Helt plötsligt for Pelle in under huset och markerade en gömd pistol i muren. Därefter tog Pelles fyrbenta kollega över uppdraget, men var inte riktigt på hugget för dagen och hittade ingenting. Pelle fick dra på sig uniformen och ge sig ut och söka ytterligare en gång. Ned till strandkanten, in i skogen och plöstligt hade han markerat en påse med hasch. En duktig hund med en gigantisk arbetskapacitet. Vågar inte tänka tanken om Pelle hamnat som sällskapshund någonstans. Han hade antagligen rivit både huset och resten av kvarteret. 

Min insats var ringa men lite kunde jag trots allt bidra med . Göran som är utbildningsansvarig i länet hade lite svårt att hitta knappen till sirenen på polisbilen. "Förr fanns det en spak" mumlade Göran medan han febrilt fingrade omkring i jakten på sirenen. Tack till Västra Götalands Hundenhet. Nu har jag fått mer kött på benen. Lycka till i ert arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarEva Bodfäldt Education
Elektravägen 31
126 30 Hägersten
Tel 08 - 571 447 00
info@evabodfaldt.com